Gülcan Karahancı – nova legenda na tvGülcan Karahancı je razlog, da MTV-ja ne gledam več. Večino mojega časa za televizijo, ponavadi ob večerji, si je namreč izborila kölnska TV Viva, ki je v studio privabila danes 24-letno igralko turškega porekla, Gülcan Karahancı. Zaradi nje so nemške karaoke Shibuya še bolj zabavne.

O njeni popularnosti, seveda poleg neuradnega kluba oboževalcev, lahko pove tudi podatek, da je bil zgornji video v manj kot dveh tednih obiskan več kot 1000-krat. To me je presenetilo, saj je šele čakal, da ga vključim v blog. 😉

Ob zvezdni Gülcan Karahancı sem razmišljal, ali sem že kdaj gledal oziroma poslušal katero oddajo predvsem zaradi voditelja ali voditeljice. Najprej pomislim na Saša Hribarja. Ja, on je že tak. Potem se spomnim Miše Molk in njenega Križ-kraža. Oddaja je bila fenomalna, nisem pa prepričan, ali zaradi voditeljice. Povsem drugačna je bila oddaja Res je! –  tam se je obnašala kot zafnana frajla. Na Radiu Študent je z obujanjem Slovenske popevke in gostiteljstvom nadebudnih bendov raztural Jure Longyka (potem se je pokvaril, odšel na Val 202 in zganjal ortokomunizem). Ob nedeljah zvečer je slovenska srca preko radijskega etra božal Marjan Kralj. Nastopanje pred kamero in na odru je v različnih vlogah (Videošpon, Milijonar) odlično obvladal Jonas Ž. Na njegovem blogu se še vedno lahko nasmejemo ob Žejotiku ali kakim novim štosom. NIkakor pa ne pozabimo na velikana komedije, zato naj bo tole tudi tribute to Frane Milčinski Ježek (rojen 14. decembra 1914), na katerega bomo Slovenci na vekov veke ponosni.


Legenda nad vsemi legendami radijskih voditeljev, vsaj za ljubitelje rokenrola, bo ostal nepozabni Wolfman Jack s pravim imenom Robert Weston Smith. Kdor zanj prvič sliši, naj obišče virtualni muzej in prisluhne zvočnim posnetkom. Njegovih oddaj takrat noben najstnik (sploh pa nobena najstnica) ni zamudil, pa če je bil še tak weirdo/nurd …

Še nekaj o naslovu: Vse najboljše želim projektu MTV-Adria. Upam, bo katera od sproščenih televizij vendarle znala najti ali vzgojiti novo televizijsko legendo v Sloveniji.  

Posted in Mediji. 1 Comment »

One Response to “Gülcan Karahancı – nova legenda na tv”

  1. enej Says:

    očitno so ti voditelji, ki tudi mislijo, tuji. Jure Longyka da se je pokvaril??? Hej, halo, on je popolnoma nepokvarljiva roba, ki misli s svojimi možgani.In Miša edina voditeljica, ki ve, kaj govori! Jonas, ja je bil, zdaj pa samo še poha!
    Ježek? Brez primerjave!:)


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: