Trgovine zaradi neurja zaprte

S takim obvestilom so se včeraj v veleblagovnicah Karstadt in Galeria Kaufhoff strankam opravičili, ker so svoja vrata zaprli že ob običajni uri.

Pred dobrim mesecem so namreč obratovalni čas ob četrtkih podaljšali do desete ure zvečer. To je v okolju, kjer so trgovine običajno odprte do sedme ali najkasneje osme zvečer, ob nedeljah – razen decembra – pa so zaprte, korenita sprememba miselnosti. 

Vihar je v Evropo prišel iz Nove Fundlandije. Na meteorološkem inštitutu berlinske svobodne univerze so ga poimenovali Kyrill (imena viharjem dajejo po vnaprej pripravljenem seznamu).

Previdnost zaradi viharja Kyrill, je bila upravičena. Ampak zakaj so trgovine zaprli šele zvečer, ne pa že popoldne? Morda so zadaj dvomi o smotrnosti podaljšanega delovnega časa. Morda pa se motim. Resnici na ljubo je treba priznati, da so določene ukrepe uvedli že tekom dneva: v veleblagovnico je bilo mogoče vstopiti le pri stranskem vhodu, glavne vhode pa so zaprli.

Ne gre zares pričakovati, da bi podaljšani delovni čas ukinili. Konkurenca namreč pritiska. Supermarket Kaufland je delovni čas raztegnil do desete ure zvečer vsak dan – razen seveda ob nedeljah, ko je vse zaprto. 🙂

Še nekaj o naslovu: Danes pa sonček že vabi na sprehod po razprodajah.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: