Rašomon

Parlamentarna preiskovalna komisija je 11. januarja 2007 zaslišala Milana Kučana v zvezi z vpletanjem politike v sodno oblast (posebej v primeru priprtja koprskega župana Borisa Popovića). Miru Petku je na vprašanje, kateri od resnic v mnoštvu resnic verjeti, odgovoril, da odloča verodostojnost besede, ter v ogled priporočil film Rašomon. Miro Petek mu na tiskovni konferenci ni ostal dolžen, in je Kučanu priporočil ogled slovenskega dokumentarca Zamolčani – moč preživetja.

S televizije vest.si so Petka vprašali, v kateri videoteki si je sposodil film Rašomon, saj bi si ga še kdo drug rad ogledal. Sporočam vsem, ki bi si radi ogledali ta legendarni film, da si ga lahko preko spleta popolnoma legalno, na naslednjem naslovu: http://video.google.com/videoplay?docid=2772827266425414401 (angleški podnapisi).

Še nekaj o naslovu: Rajomon/Rashomon/Rašomon so mestna vrata v Kyotu. Izraz rašomonski pojav je postal sinonim za situacijo, ko ima o istem dogodku vsak opazovalec svojo resnico: a čeprav so si opisi nasprotujoči, se nobeden od opazovalcev ne laže.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: