Sojenje ameriškemu marincu v odsotnosti

 

V Italiji so sprožili sodni postopek proti ameriškemu marincu Mariu Lozani zaradi umora italijanskega obveščevalca Nicole Caliparija v Iraku. Postopek proti marincu poteka v ZDA in – v odsotnosti – tudi v Rimu.

Primer ni prišel pred Mednarodno kazensko sodišče (ICC), saj ZDA niso ratificirale Rimskega statuta. Tega ne storijo zato, ker ZDA ne priznavajo nobene mednarodne avtoritete nad sabo. Še huje, ZDA silijo šibkejše članice mednarodne skupnosti k sramotnim dvostranskim dogovorom o imuniteti njihovega vojaškega osebja.

Že samo to dejstvo, sploh skupaj s slovensko podložniško držo (podpis vilenske izjave 5. februarja 2003, ki je dokaz, da ZDA ne moremo verjeti ničesar več), Guantanamom in tajnimi zapori v Evropi, narekuje Sloveniji, da zapusti objem državnega terorizma ZDA. Treba je (do)povedati ZDA, da ne uživajo več zaupanja, in zato nujno izstopiti iz NATA, v katerem so si ZDA vodenje uzurpirale podobno kot nekdaj Komunistična partija v OF.

Še nekaj o naslovu: Dokler bo Dimitrij Rupel zunanji minister, se slovenska vlada ne bo upala ZDA reči niti mu. Na srečo daje upanje za rešitev sveta (v obrambi pred norenjem ZDA) vsaj združena evropska skupnost.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: