Končno tudi jaz na bolniški

In to po skoraj natanko dveh letih in zaradi istega razloga: nisem podlegel virusom, pač pa bakterijam … sinusitis. Razlike od marca pred dvema letoma so, da je bilo takrat nekolikanj hladneje, ob cestah je še ležal sneg. Tukaj in zdaj pa atlantski veter topleje pihlja, temperatura zraka je 14 stopinj Celzija, snega ni še vedno popolnoma nič (verjetno ga še do novega leta sploh ne bo).

Razen prvega dneva in noči ni bilo hudega. Prvi dan so me boleli sklepi, gibi so zaostajali za njihovimi nameni, glava je bila težka kot kamen, vid pretežno do zelo medel, ustnice so razpokale … Nočni mir mi je kalil klobčič čudnih sanj – sanjal sem o nekakšni samoučeči inteligenci sferične oblike. Naslednja dneva pa sta bila ležerna kot najbolj mirne počitnice. Zapolnil sem ju s horizontalnim počitkom in bralsko z raznimi knjigami. Pri poležavanju pod toplo odejo na kavču se mi je ob jasnem vremenu razprostiralo širno sinje nebo, občasni deževni premori so me pozibavali v sladek spanec. Pogled navzgor v dnevni sobi mojega mansardnega dvo-etažnega stanovanjca namreč ne obtiči na belem stropu. Zunanja stena je v celoti sestavljena iz oken in se pod kotom vzpenja do vrha zgornje etaže: pogled navzgor je pogled v brezkončnost … Poskusim si predstavljati, kako je po cele dneve bolan ležati v bolnišnici (še nikoli nisem, vsaj od tretjega leta naprej ne, tok tok!). Morda ob takšnem – ali še lepšem – razgledu sploh ne bi bilo hudo. Treba se je le avtosugestivno pripraviti za pozitivno razpoloženje, tako da potem pod vplivom zdravilnih substanc še kaj lepega sanjaš. Ko že omenjam zdravstvo, tale primerjava: v Sloveniji sem moral zdravnico specialistko malodane prositi, da naredi CT, v Nemčiji pa ti ga skorajda vsilijo, in to skupaj z obetom za operacijo. Razlog tiči v čakalnih vrstah, ki so v Sloveniji še vedno hud problem. O slikanju CT bom pa še malo premislil. 🙂

Advertisements

12 komentarjev to “Končno tudi jaz na bolniški”

 1. pinocchio Says:

  Hud pogled iz dnevne sobe, ti prou zavidam! No bolniške seveda ne!

 2. ervinator Says:

  Zakaj mi pa bolniške ne zavidaš? Saj ni nič slabega – treba se je le avtosugestivno pripraviti za pozitivno razpoloženje. 😉
  P.s.: Iščem novo stanovanje. Ima kdo kaj preveč časa, in bi se po spletu zafrkaval s prodajalci? 🙂

 3. pinocchio Says:

  Mah ne spodob se, da nekomu bolniško zavidaš, sam zato gre 😉

 4. Hirkani Says:

  Krasno, točno takole kot so tvoja okna, nameravamo mi naredit v navezi med dnevno zgoraj in kuhinjo spodaj. Ampak najprej moram zadet na lotu. In najprej moram kupit listek. In… Mah…

  No ja, splet blebetam… želim ti, da zdravstvene tegobe čimprej minejo!

 5. ervinator Says:

  Moje stanovanjce ima dnevno in kuhinjo spodaj, zgoraj je pa spalnica. Čudno bi se mi zdelo, da bi bila dnevna soba in kuhinja v različnih etažah. Jaz si moje naslednje, dolgoročno stanovanje predstavljam tako, da iz kuhinje takoj v dnevno, vmes samo en pult. Ločeno je pa potem še soba za goste s prehodom na teraso … Jezi me to, da točno vem, kaj hočem, vendar pa je izbira tukaj precej švohna. V Ljubljani sploh ne bi bil problem.
  Pa hvala za lepe želje! 😉 Nisem se še do konca pocajtal. Sonce pa že zjutraj nabija. 🙂

 6. Aleš Says:

  Ja, velik sreče, v Ljubljani so večja stanovanja prodana še preden investitorji najdejo lokacijo, če pa že kej dobiš je pa cena 4000 eur/m2.

  p.s. trenutno je v Ljubljani naprodaj cirka 10 (še ne) novozgrajenih stanovanj nad 100m2. Če ima kdo nasprotno informacijo, se zelo priporočam.

 7. Aleš Says:

  aja, za sinusitis pa baje pomaga Guinness v Irish pubu – čimprej 😉

 8. lolita Says:

  Čestitam za bolniško! 😀
  Meni je vedno fino, ko sem bolna. Še posebej, če se mi vrti ali blede. A lot of fun. 😛

 9. ervinator Says:

  @Aleš, slaba ponudba v Ljubljani je rezultat gradbeniške mafije, ki se je spletla okoli LDS, SD in ljubljankovićev. Največji problem investitorjem predstavja pot do nakupa in ureditve gradbene parcele.
  P.s.: Glede mafije mislim čisto resno – glej, kaj je po Viktoriji Potočnik v zvezi z Gipossom počela Danica Simšič, na http://www.finance.si/?MOD=show&id=164590 .
  P.p.s.: Glede guinnessa pa se vsekakor strinjava. 😉

  @lolita, pa še res je, iz blodenj lahko nastane kak hudo chic scenarij … 😉

 10. lolita Says:

  Še vedno me zanima, kje živi to okno!! 🙂

 11. ervinator Says:

  Lolita, imaš naslov. Torej veš tudi to, da se tam okoli govori nemško. 😉

 12. ervinator Says:

  Na kratko še nadaljevanje zgodbe … Po treh mesecih sem se spomnil, da bi bilo napotnico za slikanje obnosnih votlin (sinusov) fino že enkrat odkljukati. In sem šel osebno v ponedeljek v bolnišnico, da mi dajo datum. Čakalne vrste v Luksemburgu niso takšne kot v Sloveniji, torej lahko pričakujem, da to opravim še pred ta hudo vročino. Na koncu sem receptorki naložil dodatno delo, ker mi je morala datum popraviti: narobe me je namreč razumela, da bi se raje kdaj kasneje slikal, ne pa kar takoj v tistem trenutku. Povedal sem ji (v angleščini), da mi ustreza naslednji teden, v sredo. Pa me je spet narobe razumela, in me že za danes naročila. Ok, pa naj bo tako. Danes sem tja prišel 10 minut pred naročeno uro. Čakal sem 5 minut, potem slikanje 5 minut in še 15 minut, da so napisali poročilo (pošljejo ga mojemu osebnemu zdravniku, brez slik) in mi slike zapekli na cede. Za vse skupaj torej 25 minut. Račun dobim po pošti.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: