Program mojega ministrstva

Poslanstvo Ministrstva za notranje zadeve in vohunjenje v Blitzovi vladi je varovanje javnega reda in zagotavljanje občutka varnosti v naši mladi državi. To uresničujemo v obliki prijaznega svetovanja s strani strokovnega osebja v varnostnih službah, manj pa s funkcioniranjem represivnega državnega aparata. Kazniva dejanja in protidržavno delovanje vnaprej predvidimo, zato jih že ob prvih znakih egoistične skušnjave preprečimo. Verjamemo, da škodljivci (izogibamo se oznaki zločinci, dokler slednji niso pravnomočno obsojeni) delujejo v škodo sebe in svoje okolice le zato, ker še niso dosegli nivoja višje zavesti. To velja tudi za kleptomanske narkomane. V tem smislu se trudimo čim bolj zgodaj prepoznati negativce, jim sočutno prisluhniti ter jih poskusiti obvarovati pred tragično izkušnjo nesrečnih entitet, ki so skrenile s poti mirnih in zadovoljnih. Vizija naše bodočnosti je pravičnost in sodelovanje. Kdor tega ne razume, je odtujen temeljnim vrednotam človeštva in univerzalnemu ravnotežju kozmosa. Takega je treba nesebično zdraviti z duhovno in moralno močjo, s pozornostjo in ljubeznijo! Če poznate tako osebo, nam sporočite njene rojstne podatke in naslov prebivališča.

Če pa pokličete takoj, prejmete 70 % popust za lovsko-divjaški safari v Gotenici! Cena klica je 18 centov na minuto: 01803 365365.

Spodaj navajamo akcijski načrt ministrstva.

Policija kot ena izmed nosilk nacionalne varnosti zagotavlja visoko stopnjo notranje varnosti vsem prebivalcem, tako da ščiti ustavno ureditev, demokratični politični sistem, človekove pravice in temeljne svoboščine ter druge obče človeške vrednote. Policija ima nalogo, ustrezno postopati – v skladu z gornjo opredelitvijo – vedno in povsod, torej tudi v objektih brez hišne številke.

Rak rana naše družbe je katastrofalna vozniška kultura. Prioritetni ukrep bo namestitev inteligentnih radarjev v tunelih, pred tuneli, za tuneli ter na vseh drugih točkah, ki jih bomo v okviru izvajanja preventivne prometne politike evidentirali kot potencialno nevarne. S kršilci prometnih predpisov ni milosti, ni popusta, ni izjem. Tiralica za Jelinčičem je že natisnjena.

Kljub temu, da je bilo v desetletju po osamosvojitvi Slovenije izbrisanim večkrat ponujena preprosta možnost pridobiti državljanstvo, bomo vsem 18.000+ izdali ugotovitveno odločbo, da stalnega prebivališča nikoli niso izgubili. Seveda je prav, da za vse psihične bolečine in izgubo dohodka v času Drnovškovih vlad prejmejo ustrezne milijonske odškodnine. Hkrati bomo za vse prebrisane, ki so zarotniško rovarili proti slovenski državni ureditvi, na podlagi dokaznega gradiva vložili kazenske ovadbe.

Ovadili bomo tudi storilce zločinov proti človeštvu. Ovadbe so že spisane za Matijo Mačka, Mitjo Ribičiča in Janeza Stanovnika. Dokazni material je pripravljen za predajo državnemu tožilstvu.

Okrepili bomo sodelovanje z mednarodnimi organizacijami, ki delujejo na področju migracij in azila (IOM, ICMPD, SE, UNHCR…). Prvi korak bo priprava metodologije za učinkoviti zajem in analitično obdelavo podatkov s področja migracij. Pomembno je vključiti interdisciplinarna znanja, na primer sociologijo in antropologijo, vse za boljše razumevanje integracije beguncev, tujcev in romskih nomadov v smeri šotor – nova hiša.

Z ministrstvom za javno upravo bomo zagotavljali organizacijske, kadrovske, finančne in administrativno-tehnične pogoje za učinkovito delovanje ministrstev. Pripravili bomo predloge zakonov, podzakonskih aktov ter drugih predpisov, se medresorsko usklajevali in izvajali strokovni nadzor nad skupnimi akcijami. Sem sodi tudi priprava sistemskih rešitev in zagotavljanje sistemske normativne dejavnosti.

Nujno je temeljito izvajanje rednega, izrednega in ponovnega nadzora pri subjektih, za katere se pri opravljanju nalog ugotovi, da je nadzor nujen ali koristen. Posebno pozornost bomo namenjali reševanju pritožb, ki so jih vložili posamezniki in organizacije, če so bile z dejanjem ali opustitvijo dejanja kršene njihove pravice in svoboščine. Za reševanje vsake pritožbe bo na vseh stopnjah odgovoren zadolženi uradnik. S tem bomo zagotovili sledljivost postopkov, merili učinkovitost in neprestano izboljševali kakovost naših storitev.

Načelo ministrstva je odprtost za javnost, preglednost (transparentnost) in široka dostopnost podatkov za izvajanje upravnih nalog na področju detektivske dejavnosti, dejavnosti zasebnega varovanje in varnosti na smučiščih. Javnosti bo bolj kot dosedaj omogočen vpogled in nadzor nad opravljanjem nalog in postopkov ministrstva. Vsak sum ravnananja v neskladju ali v nasprotju z veljavnimi zakoni in pristojnostmi bomo temeljito preučili. To še posebej velja za področje vohunske službe. Borili se bomo, da se ne ponovijo sramotne napake, ki so se dogajale v času prejšnjih vlad.

P.s.: Še vedno poteka razpis za direktorja Vohunske službe (VohS). 😉

Advertisements

19 komentarjev to “Program mojega ministrstva”

 1. Martin Says:

  Če ga ne bomo pokronali pri tožilstvu, potem bo sodstvo imelo bistveno lažje delo.

 2. Maatjazh Says:

  Mogoče bi uvedli institut preventivnega zapiranja posameznikov, da bi preprečili potencialna kazniva dejanja?
  Tako kot v zdravstvu, bi bila morda tudi pri notranjih zadevah lahko preventiva koristna zadeva?

  Všeč mi je ideja za rešitev vprašanja prebrisanih.

  Všeč mi je tudi policijsko zdravljenje z ljubeznijo.

  Aja, ministrstva za javno upravo pa nimamo, razen če sem ga spregledal.

 3. blitz Says:

  ervinator, brez besed sem. Sijajno. Ali tudi jaz dobim popust za safari? Poznam na kupe bramorjev, ogrcev in drugih škodljivcev.

  Zanimivo, da glede izbrisanih ni še nihče postavil tako jasnega načrta – seveda pa mora za izpeljavo Slovenija najprej postati pravna država – martin, naloga zate.

 4. ervinator Says:

  Maatjazh, preventivno zapiranje je dobra ideja. Predlagam hišni pripor s kvalitetnimi klimatskimi napravimi, hitrim dostopom do interneta in spletnim učiteljem-zdravilcem. Kdor ne dela, naj vsaj kaj zase naredi.

  Glede na to, da ministrstva za javno upravo ni, njegove naloge očitno sodijo pod mojo pristojnost. Vsem zaposlenim bom v podpis in ustno izjavljanje ponudil etični kodeks javnih uslužbencev, zaposlene poslal na izobraževanje za prijaznost ter v hitri tečaj uporabe računalnika. Naj izvedo, da znajo biti tudi računalniki do njih prijazni.

  Blitz, velja enakost pred zakonom, torej tudi ti lahko prejmeš popust pod pogojem, če pokličeš takoj. Sicer pa bomo za spoštovane kolegice in drage kolege v okviru notranjih odnosov z javnostmi organizirali vikend-ekskurzije po Medvedovi deželi, ob zadovoljivem odzivu lahko večkrat na mesec.

  Vodenje vohunske službe bo izjemno zahtevna naloga. Če ima država pravico nadzora nad državljani, morajo imeti državljani še več pravic nadzora nad vlado. Bodoči direktor VohS bo imel vrhunsko odgovornost, zato naj kandidaturo vložijo le zares najboljši. 😉

 5. blitz Says:

  tam pri meni se je oglasil nek franc, ki bi rad bil kajzer, pa je morda le provokator

 6. Maatjazh Says:

  Sijajno, ervinator. Upam, da bom tudi jaz lahko kdaj takole preventivno zaprt. 🙂

  Predlagam, da ovadene osumljence zločinov proti človeštvu javno imenujemo šele po končani preiskavi, kadar bodo Martinovi fantje vložili obtožnice …

 7. Martin Says:

  Čakam, da prosekutorka opravi svoje delo. Adutov ne bi odkrivali, sploh zato, ker bo nekaj mojih znancev pričakovalo primerno zavlačevanje v korist obrambe (denar-vladar in vmesne besede). Pri meni to ne igra vloge, imam že vse, včasih celo preveč. Predvsem pa nameravamo namerno puščanje odprtih vrat za pritožbo strogo kaznovati.
  Če z največjimi zločinimi ne bomo pravili zdaj, bomo zapravili vsako možnost, da naredimo red v lastnih vrstah. To je kot zelen smrkelj na kljuki (gnusnost ni bila namerna). In vzel si bom pravico pregledati vse predloge za pomilostitev.

 8. wrienn Says:

  Ervinator,
  Čestitam za novo funkcij. Samo program se mi zdi nekam znan. Da ga nisi slučajno s TVja snemal? Ali bi se dalo vsaj radarje ukiniti? Pa ker se boš z migracijami ukvarjal – še enkrat bi šla na dopust. A se da kej zrihtat? 😀

 9. nada Says:

  še dobro da sem se odselila z eno nogo hi,hi

  bi pa predlagala da se dopolni zakon pridobivanja državljanstva po načelu……kdo da več za glavo……vsakega kandidata ponudba na Borzo

 10. ervinator Says:

  Blitz, če je naš kajzer res mikrobiolog (ki ga sicer redno berem – povezava na njegov dnevnik je pri Naravoslovju), ga smatrajmo za dragoceni glas ljudstva. Če njegovi predlogi niso slabi, še ne smemo sklepati, da gre za podtalno zaroto.

  Maatjazh, lahko si tudi prostovoljno preventivno zaprt, če si to res želiš. Vendar te opozarjam, da bo tvoje ministrovanje potem prevzel kdo drug, ki dodatnih pristojnosti ne bo več želel izpustiti iz rok. Kot veš, sem se sam že ponudil za prevzem vseh izpraznjenih ministrstev …

  Seznam in opis ovadenih osumljencev za najhujša dejanja bosta redno objavljena v javnih glasilih, vse ostale javno dostopne informacije pa bodo na voljo na tretjem kanalu interaktivne javne televizije. Vse za večjo preglednost delovanja oblasti.

  Martin, imaš mojo podporo. Za bolj učinkovito kaznovanje lahko prispevam kaj svojih mož s protiterorističnega oddelka.

  Wrienn, z veseljem preberem, da ti je program že od prej znan. To pomeni, da imaš dober spomin, spremljaš zadeve in se te ne da kar tako preslepiti. Moram povedati, da se tudi mene ne da. Namestitev radarjev je prednostna akcija! Poglej, zdaj v slovenski parlament prihajajo predlogi za višje kazni. To sicer podpiram, vendar kazni niso nič, če negativcev ne zalotimo pri samih negativnostih. Tega se dobro zavedajo na Švedskem, v Veliki Britaniji in v Kanadi. Storilce je treba najprej prepoznati! Šele potem jih lahko primemo in spreobrnemo k pozitivni zavesti.

  Tvoja pripomba o migracijah mi je dala misliti. Gotovo se da glede tega kaj ukreniti. Predlagam ti, da razmisliš o vodenju vohunske službe. V nasprotnem primeru lahko pričakuješ vpoklic za prostovljno opravljanje družbeno koristnega dela. 😉

 11. ervinator Says:

  Nada, morda bi bila boljša rešitev, da se prosilci predstavijo na četrtem kanalu javne interaktivne televizije, vržejo karte (in denar) na mizo, o njihovem sprejemu pa odločijo državljani z demokratično pravico.

 12. Αναμαρια Says:

  Jaz pa predlagam, da se kandidate za n tednov zapre v resničnostni šov, pa naj se tam izkažejo z vrlinami preživetja (ali pa kake skavtske fore) 😉

 13. ervinator Says:

  Αναμαρια, najprej sem pomislil, da predlagaš šov za bodočega direktorja VohS. A resničnostni šov za prosilce za državljanstvo morda ni slaba ideja. Sicer imam občutek, da šov na Pop tv v Sloveniji ni imel prav visoke gledanosti – gotovo pa je bila višja od parlamentarnega kanala. V posvetovanju s podrejenimi sem se dogovoril, da je policija pripravljena poskrbeti za primerni nadzor na terenu (doping, psihotični gledalci in voditelji, …). Vse za varnost in splošno blaginjo družbe! 😉

 14. Kavelj 22 » Vmesno poročilo ob nastajanju b(l)ogovske vlade Says:

  […] rečeno me je navdušil entuziazem večine kandidatov. Maatjaz, Rado, Martin, Ervinator in dr.Magnum so uspeli v le nekaj dneh pripraviti prve osnutke programov in jih dati v blogjavno […]

 15. wrienn Says:

  Vsaj kakšno permenentno dovolilnico za prehitro vožnjo bi rabila, ker že sedaj opravljam družbeno koristno delo – pol zasluženega denarja dam državi. Pa ne mi rečt, da tudi pri tej vladi ne bom imela nobenih privilegijev, ker vas potem sigurno ne bom volila. 😀
  Vohunski posli mi ne grejo od rok. Kaj pa če bi bil to London (http://london.blog.siol.net/) Je že na terenu!

 16. ervinator Says:

  Nekateri privilegiji gotovo bodo, vendar pa ne vidim razloga, zakaj bi obstajale izjeme za prehitro vožnjo (razen če si v vozilu na nujni poti, z modro in rdečo lučjo). Podpiram predlog kazni, ki za prehitro vožnjo nad 30 km/h preko omejitve poleg podelitve kazenskih točk prekrškarju odvzame še 1.000 evrov. Prosim ministra za propagando, da me obvesti, ko bo sprememba zakona pričela veljati (da jo pričnem upoštevati). Z izkupičkom od prvih kazni bomo slovenske ceste nemudoma posejali z visoko kakovostnimi radarji.

  P.s.: London zagovarja nelegalno tajno delovanje, tako da odpade.

 17. Αναμαρια Says:

  Jaz pa predlagam uvedbo strogih kazni za tiste, ki vozijo več kot 5km/h pod omejitvijo.

 18. ervinator Says:

  Αναμαρια, v obravnavo dajem dopolnjeni predlog: če je omejitev manj kot 100 km/h, se dovoljeni hitrosti prišteje 5 km/h (predpisana toleranca zaradi radarja), torej kaznujemo vse, ki vozijo počasneje od omejitve; če je omejitev nad 100 km/m, se dovoljeni hitrosti prišteje 10 km/h, kaznujemo vse, ki vozijo počasneje od omejitve + 5 km/h. Pri tem je pomemno vedeti, da avtomobilski števci praviloma kažejo več od dejanske hitrosti. Pri 100 km/h je napaka 5 km/h, pri 140 km/h je približno 10 km/h (preveč). Pomembna je seveda le dejanska hitrost. Kdor tega ne obvlada, naj si pač kupi navigacijski sistem (najboljši je Garmin), ki je danes že dovolj poceni (tam od 250 evrov naprej)! 😉

  Še to: če so padavine, se predpisana omejitev ustrezno zniža (tako imajo v Luksemburgu), in sicer za 20 km/h.

 19. Αναμαρια Says:

  Ali ima nekdo preveč časa za kompliciranje? 😉

  Meni je pomembno le to, da se ceste v imenu varnosti očistijo ___ (poljuben manj prijazen izraz), ki ovirajo promet s svojo (neutemeljeno) počasnostjo.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: