Fešta jabolčnega vina v Merzigu

V soboto popoldne je bila najboljša stvar v Posarju festival jabolčnega vina v Merzigu. Besedo merziger sem že poznal v povezavi z jabolčnimi sokovi, saj je to glavni prodajni artikel tega območja.

Merzig je lahko z 31.000 prebivalci ponosen na svoj viezfest: pihalne godbe – in še harmonikarska – hkrati igrajo na štirih odrih. Za primerjavo: na poletni fešti v nekajkrat večjem Stuttgartu, na nekajkrat večjem prostoru in z nekajkrat več obiskovalcev je postavljenih pet odrov.

Pretirane gneče ni bilo. Začelo se je že nekaj ur prej, dopoldne.

Glavna specialiteta so krvavice s praženo čebulo. Pravzaprav to niso krvavice, saj meso ni v ovoju, ampak ga napacajo na kos kruha. Reče se mu blutwurstbrot.

Tega sem se lotil s skepso. Ampak bilo je odlično! Mmmm!

Krompirjevo maso vržejo v olje in naredijo polpete oziroma kartoffelpuffer. Zelo nezdravo in sploh ne dobro.

Zraven priložijo kupček jabolčne mase oziroma apfelkompott.

Brez klobas v Nemčiji seveda ne gre. Porciji priložijo gobovo omako, ki ima okus po jabolkih, prav tako ima po jabolkih okus viezsuppe.

Nemški roštilj

Alzacija je blizu. Torej ne sme manjkati flamkuchen.

Tudi Indijci so svojo kuhinjo prilagodili kontekstu jabolk.

Smučaski klub. V ogromni ponvi bodo naredili paeljo na valencijski način.

Viez (izgovorjava: fic) so povsod točili iz steklenic.

Dodatna ponudba

Vroči viez. Za razliko od hladnega je celo piten. Okus ima po čaju brez okusa.

Logotip

Spremljevalka kraljice jabolčnega vina

Pojdimo še malo po mestu: mestna hiša.

Cerkev sv. Petra

Orla pred oltarjem sem do sedaj videval le v ameriških cerkvah.

Marijina lekarna

Potok Seffersbach

Še malo arhitekture.

Januarja pride muzikal Fantom iz Opere!

V katero smer je Trier?

2 Responses to “Fešta jabolčnega vina v Merzigu”

  1. Na zmagovalnih stopnicah: jabolčni sokovi « Vsaka stvar nekam zadene Says:

    […] Tale si zasluži nagrado za oblikovanje. […]

  2. Jesen je najlepši letni čas? « Razglednice z mojega vrta Says:

    […] Tako pravijo pridelovalci grozdja in jabolk, pa tudi ljubitelji pečenega kostanja. Sam se najbolj razveselim krvavic. […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: