Agrarna reforma

Kdo ugane, iz katerega leta je ta razglas?

Moja želja je, da se takoj prične s pravično rešitvijo agrarnega vprašanja, da se odpravijo robota in zemljiška veleposestva. V obeh primerih bo proti pravični odškodnini dosedanjim lastnikom razdeljena zemlja med siromašne poljedelce. Vsak Srb, Hrvat in Slovenec bodi gospodar na svoji zemlji! V naši svobodni državi morajo biti in bodo samo svobodni lastniki zemlje. Zato sem pozval svojo vlado, naj takoj sestavi komisijo, ki bo pripravila rešitev agrarnega vprašanja.


P.s.: Uganka ni nagradna, kot so bile fotouganke pred njo. Pravzaprav nagradnih fotougank ne nameravam več objavljati. Razlog? Razdeljevanje nagrad je preveč zapleteno. 🙂

Advertisements

4 komentarji to “Agrarna reforma”

 1. romunov Says:

  Če prav razmišljam, in omenja zgornji tekst Kraljevino Srbov, Hrvatov in Slovencev, bi rekel, da je nastalo enkrat po prvi svetovni vojni.? Se nagibam na toplo? 🙂

 2. ervinator Says:

  Čeprav v citatu ni omenjena Kraljevina Srbov, Hrvatov in Slovencev, si dobro uganil. Gre za razglas 6. januarja 1919, naslov je „Mojemu narodu, Srbom, Hrvatom in Slovencem!”. Takrat je bil Aleksander Karadjordjevič še princ s funkcijo regenta. Na isti dan deset let kasneje je isti Aleksander kot kralj uvedel diktaturo, Kraljevino SHS pa preimenoval v Kraljevino Jugoslavijo.

 3. Blitz Says:

  Tale princ pa je bil pravi prevratnik. No, saj so vsi srbski monarhi bili prevratniki, haha. Tisto se je pa od njih učil.

 4. tomi Says:

  kje je agrarna trgovina


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: