Nekaj novic iz nemških medijev

Medijski dogodki, vključno z vladno propagando, ki te dneve razvnemajo Nemčijo, so ujeli mojo pozornost, kljub temu da le površno spremljam nemške medije …

Nenavadno visoka inflacija je povzročila, da so potrošniki bolj pozorni na cene živil in pijač v trgovinah. Eno od spoznanj je, da cena za kilogram/liter pri večjem pakiranju ni nujno nižja od cene pri manjšem pakiranju. Paradoksalno, celo nasprotno se lahko zgodi: dvakrat težja bonboniera merci na primer stane celo štirikrat več od lažje, namesto da bi bila največ dvakrat dražja.

V Ludwigshafnu je zgorelo štiri turških žensk in pet otrok, ker so gasilci prišli pet minut prepozno. Stavba, ki je podobna ljubljanski Cukrarni, se je najverjetneje vnela zaradi električnega kratkega stika. Turška skupnost se trudi razmišljati racionalno, se umiriti in še premisliti, ali bo Nemce okrivila šovinizma.

Nokia je kljub povečevanju dobička zaprla obrat v Nemčiji, proizvodnjo pa seli v Romunijo. V regiji se zato vrstijo pozivi k bojkotu Nokiinih izdelkov. O romunskem nadaljevanju zgodbe piše Darja na Razgledih.

Televizijske gledalce je prevzela pokerska vročica. Trgovinske police se že šibijo od težkih kompletov pokerskih žetonov ter drugih pripomočkov za domačo rabo (baterijski mešalec kart, igralna plošča, itd.).

Zvezna vlada spodbuja ozaveščanje o zdravi prehrani. Nemci so nori na mesne izdelke in maščobo, še posebej v severnem delu. Navidezna meja, ki Nemčijo ločuje na sever in jug glede nezdravih prehranjevalnih navad, poteka konkavno po črti zahod-vzhod, blizu Mainza in Dresdna.

Precej medijskega časa porablja tudi propaganda/ozaveščanje o klimatskih spremembah in sokrivdi vsakega posameznika, vsakega izmed nas. 🙂 

Še to, Darja na razgledih poroča o razširjenem občutku nezadovoljstva zaradi pretiranega nagrajevanja/bogatenja menedžerjev in o mogočem referendumu o tem v Švici. Vojko na Razgledih o preiskavah stanovanj davčnih utajevalcev.

Pokukajmo še v katoliški Luksemburg. Parlament je včeraj dal zeleno luč za aktivno evtanazijo.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: