Volilni sendvič

Vtisi po včerajšnji Tarči so, da predvolilna soočenja ne bodo posebej zanimiva.

Janez Janša je proti Borutu Pahorju igral taktiko uspavanja, nekaj podobnega kot slovenski nogometni klubi proti tujim klubom (se mi zdi). Pahor je kljub temu postregel nekaj zabavnih izjav, navajam dve, po spominu: „Če bi imel slabo vest, bi se zapeljal mimo prireditve [Pivo in cvetje],” in, „Naslednja vlada bo gradila na temeljih sedanje vlade.” Janša je ob Pahorjevih obtožbah večinoma skesano dol gledal.

Pahor se je pretirano trudil s številkami in tujkami, čeprav mu številke niso šle najbolje. Glede zmanjšanja deleža stroškov za zdravstvo ni vedel, o čem natančno govori, ven se je poskusil zvleči z mednarodno primerjavo. Pahor poleg tega nima razčiščenih pojmov glede javnega in zasebnega zdravstva – ali pa je namerno navrgel demagogijo, da si bolniki težje privoščijo koncesionarja kot pa državno ustanovo.

Oba sta bila fizično precej nesimpatično videti: Janša je imel rdeče oči, Pahor je gledal spod obrvi in se neumno režal. Na koncu oddaje se je Janša zaplezal v držo, ki njegovim volivcem (baje) ni všeč, namreč kazal je užaljenost zaradi bedaste Ropove izjave. Pahor se je trudil odločno zavračati bodočo koalicijo s SDS. Poudaril je, da se je zaradi Janševih izjav o tajkunih razšel z Boškom Šrotom.

Po oddaji so v Odmevih soočenje komentirali Matej Makarovič, Jernej Pikalo, Peter Frankl in Silvester Šurla. Komentarji so bili precej mimo. Pikalo in Frankl sta naštela nekaj stvari, o katerih da Pahor in Janša nista govorila, čeprav v resnici sta.

Pričakujem, da bodo dnevniški zapisi skrajnih levičarjev Pahorju žolčno očitali, da je proti Janši zavzel premilo držo.

Advertisements

5 komentarjev to “Volilni sendvič”

 1. kinky tone Says:

  Nadvse uravnotežena izbira komentatorjev na Odmevih. Moram reči, da me skrbi izbor, kjer Makarovič izpade kot najbolj tehten.

 2. ervinator Says:

  Tudi mene je zmotila politično nesorazmerna izbira komentatorjev.

 3. AzzQim Says:

  Počutil sem se, da je v bistvu Janša opozicija, saj je Pahorju stalno nekaj podtikal, ga blatil v živem prenosu in mu spodkopaval verodostojnost načitanih podatkov. Pahor se je državotvorno z vsem bolj ali manj strinjal (če se strinjamo, seveda) in tako spominjal na koalicijo. Samo ne slovensko.

  Upam, da bo na volitvah SDS premgala samo sebe (Matjaž Kek i to)

 4. ervinator Says:

  Včerajšnji Odmevi so politično uravnotežili predvčerajšnje. Soočenje sta komentirala simpatizerja levice Miro Kline in Miloš Čirič – en pameten, drugi ne tako pameten.

 5. Prvo predvolilno soočenje na Net-tv « Neodvisni politični dnevnik Says:

  […] Prvo predvolilno televizijsko soočenje na televiziji Net je potekalo na bistveno nižjem nivoju od duela med Janšo in Pahorjem. Najnižje glede politične spodobnosti je šla Barbara Žgajner Tavž (Lipa), poosebljena […]


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: