Spletni izbor 4.11.2008

Puki, ti si mi pokazao da vrijedim
Morilec Iva Pukanića je že identificiran (Željko Milovanović), ne pa še naročniki umora. Pukanić je bil precej kontraverzna osebnost. Glede na burno zakulisno življenje prodornega novinarja, duševne in finančne težave njegove soproge ter množico njegovih sovražnikov tudi znotraj novinarskih vrst (očitajo mu, na primer, da je časten poklic novinarstva zreduciral na servis za politične, obveščevalne in mafijske klane), bo preiskava nedavnih zagrebških umorov še razvnemala hrvaško javnost.

Video Your Vote
Youtube v sodelovanju s PBS gosti video zapise ameriških volivcev o vtisih ob letošnjih volitvah. Posnetki so razvrščeni grafično po zemljevidu ZDA in po različnih kategorijah. Nekateri bodo uvrščeni tudi v televizijske prispevke PBS. Ideja je res dobra, saj gre za naravno konvergenco klasičnega javnega medija in video spletnih dnevnikov.

Fashion Decision 2008: The Candidates
V množici različnih predvolilnih anket v ZDA je pomembno vlogo igral tudi stil oblačenja. Barack Obama prisega na sodobnejše trende, John McCain je seveda konservativen. Enaka razlika se je v Sloveniji vzpostavila med Janezom Janšo in Borutom Pahorjem. Pahor je prisegal na elegantne srajce, vendar brez kravate. Pahor je napovedal, da bodo kravate tudi v poslovnem svetu kmalu izginile iz pravil oblačenja.

LA’s Homeless Blog
Pisal sem že o ameriških brezdomcih in barakarskih naseljih kot problemu, ki s finančno krizo hitro narašča. Konkretneje to vprašanje in druge težave brezdomcev obravnava odličen spletni dnevnik LA’s Homeless Blog.

FieldReport
FieldReport prireja tekmovanja v pisanju kratkih zgodb, področnih poročil o življenjskih izkušnjah. Vsak mesec podelijo zmagovalcem vsake od 21 kategorij po 1 000 ameriških dolarjev. Zmagovalci 19-ih kategorij se uvrstijo v veliki finale, v katerem se bodo potegovali za nagrado 250 000 dolarjev, v preostalih dveh kategorijah (TeenReport, AdultExperience) pa za 15 000 in 10 000 dolarjev. Sodelujejo lahko vsi, ki so stari vsaj 13 let. Več o tem na FieldReport.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: