Pahorjeva dilema

Predsednik vlade načeloma ne bi smel imeti dileme: ali odstopi minister Gregor Golobič ali pa on sam. Ne glede na Golobičevo napako oziroma zaresovsko laganje glede Ultre je namreč predsednik Zaresa v Janševem stilu grobo napadel več medijev hkrati (predvsem RTV Slovenija in Kanal A).

Borut Pahor se je po parlamentarnih volitvah 2008 zaobljubil, da:

Politični mir lahko dosežemo v kratkem času z dvemi glavnimi orodji. Prvo je, da politika pusti pri miru tisk in medije. Da se v njihovo delo ne vmešava in samo omogoči, da svobodno opravljajo svoje delo. In drugič, da ljudje zaradi svojih političnih prepričanj ne čutijo svoje lastne profesionalne ogroženosti.

Drugače se bom umaknil. Ker nima smisla sedeti v vladnem fotelju, če ne delate politike, v katero verjamete.

5 komentarjev to “Pahorjeva dilema”

 1. ervinator Says:

  Predsednik vlade torej od ministra Golobiča ni zahteval odstopa. Podlegel je pritiskom znotraj koalicije, drugim odločevalcem in botrom, pa tudi delu civilne družbe. Potem ko je vodja komisije za administrativne zadeve in imenovanja (Milan Cvikl) povozil vse volilne obljube glede kadrovanja, zdaj od nekdanjih Pahorjevih načel nič več ni ostalo. Njegova vlada premočrtno izvaja politiko, ki jo je prej sam kot absolutno nesprejemljivo zavračal. Kaj to pomeni za delovanje vladne koalicije? Smisel te združbe je medsebojna delitev privilegijev in materialnih koristi. Vsaka taka oslabitev zato pomeni prezporejanje in okrepitev koga drugega znotraj koalicije – dokler ni kateri od partnerjev preveč nezadovoljen. To je bistvo „nove smeri” SD: nič novega.

 2. ervinator Says:

  Janez Šušteršič v Financah 21.5.2010 o manifestaciji „Nove politike”:

  No, sicer pa težko razumem tudi kaj drugega, na primer, zakaj je vredno zgražanja, če Janša toži Miheljaka, ko pa Golobič toži Stanislava Kovača, je pa to vrhunec boja za svobodo govora. Verjamem, da za vsem skupaj tiči neka globlja in bolj tehtna filozofija nove politike in da bo minister z veseljem naročil svojemu grimsu Biščaku, naj jo ob priliki razloži v še enem pismu bralca.

 3. Bimbo Says:

  Dvakrat sem preveril: opečnato rdeči labirint tam zgoraj ima izhod! Malo je zavit, a vendar obstaja. To me navdaja z upanjem. 🙂

 4. ervinator Says:

  Dejansko od Zaresove predvolilne obljube nič ni ostalo, razen seveda novoreka.

 5. Bimbo Says:

  Viš, sploh nisem vedel, da je labirint Zaresov. Najbrž se je v njem izgubil tudi edini pravi in dobri direktor APEK. Kdor ga najde, naj ga da nazaj.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: