Matej Lahovnik, izjava 30.7.2009

Sugestije ministra za gospodarstvo Mateja Lahovnika bankam, kaj naj ob vstopanju partnerja iz Italije naredijo s Skupino Laško ter drugimi slovenskimi podjetji, ki jih njihova vodstva izčrpavajo:

Bi pa povedal, seveda da v tem primeru imajo banke kot velike upnice do skupine Infond škarje in platno v svojih rokah v tem smislu, da lahko to zgodbo ustrezno presekajo na ustrezen način kadarkoli. Če bodo le delovale bolj usklajeno in bolj razumno ter odločno, kot so ravnale v primeru Istrabenza.

Na sliki: Zatrep pod Šmarno goro

Advertisements

5 komentarjev to “Matej Lahovnik, izjava 30.7.2009”

 1. Katera politična stranka določa bančne obresti? « Razglednice z mojega vrta Says:

  […] Bogdan Biščak in Matej Lahovnik! Posted in Slovenske zdrahe. Leave a Comment […]

 2. ervinator Says:

  Igor Bavčar v Financah o političnih pritiskih na poslovanje bank:

  Današnji politiki sicer res bankam kar preko medijev sporočajo koga kreditirati in koga ne, izstopa seveda gospodarski minister. Nekatere bančnice in bančniki so se tudi v pogovorih o reprogramiranju Istrabenzovih kreditov sklicevali na politiko. Draško Veselinovič mi je vpričo predstavnikov dveh največjih lastnikov rekel, da so ga klicali ministri in zahtevali, da se Istrabenzu pomaga le, če jaz odstopim in to teden dni pred koncem pogajanj z bankami.

 3. ervinator Says:

  Igor Bavčar v Žurnalu 24 o političnih pritiskih gospodarskega ministra:

  Lahovnik je januarja lani na Petrolovo vprašanje, ali bo vlada pomagala pri reševanju, rekel, da se čudi, ker od vlade pričakujejo, da se bo ukvarjala s samostojnimi pravnimi subjekti, prejšnji teden pa je lastnikom kar iz vladne palače naročal, kaj naj delajo.

 4. ervinator Says:

  Najboljša novica zadnjega tedna: Matej Lahovnik odstopil z ministrskega položaja in – predvidoma, obljubljeno (čeprav že marsikaj zarečeno) – tudi s položaja poslanca. Kdo ve, kaj vse se je dogajalo med Lahovnikom in Golobičem? Gregor Golobič razkirva naslednje (vir: Zares):

  Tu sem dolžan pravzaprav pojasniti cel kontekst, s katerim je Matej Lahovnik seznanjen in s katerim je seznanjen tudi predsednik vlade, in se ga neresnično interpretira s strani samega Mateja Lahovnika. Namreč, v razpisu RIP, razvojni investicijski projekti, na katerega se je lansko leto prijavilo, ne vem natančno katero izmed podjetij te skupine, kjer me je v resnici on poklical in mi povedal, da podjetje, kljub temu, da je bilo že izbrano s strani razpisne komisije, bo on preprečil, da bi podjetje dobilo ta sredstva in želi, da jaz pozovem podjetje, naj umakne svojo vlogo, preden bo on moral ukrepati – pač po svoje, nezakonito, ampak po svoje.

  Seveda na podjetje nisem vplival ne v smislu prijave in ne morem vplivati ne v smislu odjave. Da je on dolžan ravnati po zakonu in svoji vesti. Da pa, kolikor sam ni pripravljen, poklicati največjega lastnika Ultre, Miloša Urbanijo, s katerim sta dobra znanca, da lahko to, kar mi je povedal, prenesem naprej, in se bodo odločili sami. To sem storil – oni so se odločili sami in so umaknili vlogo, ker so želeli ministru prihraniti pravzaprav nek nezakonit poseg v postopek, ki se je začel.

 5. ervinator Says:

  Marko Crnkovič v Sobotni prilogi Dela 17.7.2010 o Lahkovniku:

  Da je Lahovnikovemu sodu izbilo dno to, da ne more več sodelovati z ministrom za visoko šolstvo Gregorjem Golobičem – in to iz moralnih vzrokov, zaradi konfliktov interesov v zvezi z Ultro -, je eden najbolj bosih argumentov, kar jih beleži novejša zgodovina moraliziranja v slovenski politiki. Prozornost Lahovnikovega razsvetljenja lahko prekašajo samo Erjavčeve jeremijade izpred nekaj mesecev.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: