Borut Pahor, izjava 4.11.2009

Tole je daleč najbolj politično nespodobna izjava v tej rubriki doslej:

Če bodo glasovali proti, potem morajo vprašati tiste, ki jih k temu nagovarjajo, kaj bodo storili: kakšen sporazum bodo sklenili s Hrvaško in kdaj, glede na to, da ta ista opozicija pravi, da mora biti mejno vprašanje rešeno pred vstopom Hrvaške v Evropsko unijo.

Potem ko je slovenski premier pripeljal državo v položaj, ko sta za Slovenijo tako referendumski DA kakor tudi referendumski NE slabi možnosti – ko bo torej že tudi obljubljeni referendum o arbitraži v vsakem primeru postal za Slovenijo zgodovinsko škodljiv in bo Slovenija ostala tako rekoč brez varovalk, se predsednik vlade Borut Pahor roga opoziciji, kot da je slovensko-hrvaško mejno vprašanje z arbitražnim (ne)sporazumom že rešeno.

Advertisements

One Response to “Borut Pahor, izjava 4.11.2009”

  1. ervinator Says:

    Predsednik vlade bi moral najprej vprašati boljšega strokovnjaka od sebe (Borut Pahor je študiral mednarodne odnose na FDV), kakšen sporazum s hrvaško premierko je sploh sklenil. Klemen Jaklič o Pahorjevem dosežku:

    Slovenija trdi, da abstraktna fraza »stik« pomeni teritorialni stik, Hrvaška pa, da slednje ne more držati pod nobenim pogojem. Predsednik vlade torej nima na voljo očitka, češ da ostali predlogi opozicije soglasja Hrvaške ne morejo doseči. Tudi sam ga ni.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: