Mestna občina Ljubljana uničuje lekarniški trg

Včeraj sem po nekaj letih spet kupil časopis Delo (zaradi članka o aferi Patria). V paketu s časopisom sta bili na moje presenečenje še dve prilogi: Delo FT in Mag.

Danes pa novega Dela ne bom kupil, kajti trditve novinarja Dejana Karbe so se že pokazale za preveč neverodostojne. Kljub temu mi ni žal za včerajšnji nakup. V prilogi Mag je namreč tudi članek o indicih korupcije v Javnem zavodu Lekarna Ljubljana in Mestni občini Ljubljana:

Stanje v lekarnah se zaostruje: tiste, ki delujejo v okviru javnih zavodov, ne vedo, kam z denarjem, privatniki pa životarijo. V prestolnici jim zdaj zaslužek odžirajo še kartica zvestobe (ima jo 70 tisoč ljudi, uporablja 120 tisoč) in nekateri drugi triki, ki jih je vpeljala konkurenca z Markom Jakličem, nekoč prvim možem Vzajemne na čelu.

Advertisements

5 komentarjev to “Mestna občina Ljubljana uničuje lekarniški trg”

 1. Korupcija v javni upravi kot tradicija « Razglednice z mojega vrta Says:

  […] sistematična je korupcija pri nakupu aparatur in potrošnega materiala. Lekarniški trg je posebna […]

 2. ervinator Says:

  Miha Jazbinšek o omrežju Senica & Pogačar & Janković, ki si prisvaja Ljubljano (vir: Finance):

  Dolgoletni tandem Pogačar-Senica je v navezi z guvernerjem Narodne banke Slovenije, Mitjo Gasparijem, z nakupom SIB banke iz denarja plačnikov ogrevanja uničil županjo Viko Potočnik, z dokapitalizacijo iz davkoplačevalskega denarja in s slabo prodajo pa županjo Danico Simšič. Zdaj je to omrežje uničilo tudi ministrico Kresalovo, morala je uresničiti najem objekta NPU, ki ga Pogačar med dolgotrajno gradnjo za trg ni iztržil ne od zdravstvenega ministrstva, ne od iste SIB banke, ne od „nekaterih drugih mogočih kandidatov”.

 3. ervinator Says:

  Marka Jakliča, Jankovićevega kolego vojaka, plagiatorja in črnograditelja, je mestni svet Ljubljane ponovno imenoval za direktorja Lekarne Ljubljana. Zanj so v MOL glasovali izključno poslanci Jankovićeve liste … Tudi to je „pozitivna Slovenija”! (vir: Finance)

 4. ervinator Says:

  Javni zavod v lasti Mestne občine Ljubljana poslej ne sme več izdelovati in prodajati zdravil brez ustreznega dovoljenja. Odgovorna oseba Lekarne mora plačati celih 400 evrov kazni (vir: Žurnal24).

 5. ervinator Says:

  Farmacevti v Lekarni Ljubljana imajo normo (vir: Svet na Kanalu A): v vsaki izmeni morajo obdelati 60 receptov na zaposlenega farmacevta, strankam pa zraven vsiliti za 3.400 EUR blaga brez recepta.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: