Borut Miklavčič poniževalno o javnih uslužbencih

Tale izjava ministra Boruta Miklavčiča je ena najbolj četrtkovih doslej:

‘Mejte tiste uslužbence na Trubarjevi še dvajset let! Zakva bi mene obravnaval?! Naj bojo tam, naj hodijo dopoldne na trg, naj se ‘majo fajn, naj se ‘majo lepo! Jst, da se bo mene v vseh časopisih obravnaval’, da sem naredil tej državi deset milijonov evrov škode!? Pa naj bodo gospe tam, kjer so!

Na izjavo Boruta Miklavčiča se je odzval sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije (vir: Finance 18.1.2010):

Ministrova izjava pa poleg svoje šovinistične naravnanosti nehote v javnosti zbuja vtis, da javne uslužbenke ( javni uslužbenci ) kar med delovnim časom hodijo na tržnico po nakupih in da je to razlog, da Minister Borut Miklavčič ne more zamenjati prostorov.

Tudi opravičilo Boruta Miklavčiča zveni četrtkasto:

Če so mi gospe zamerile, zato ker sem rekel, da grejo dopoldne na trg, se bom pa kar opravičil. Vsem gospem, ki to hodijo ali pa ne hodijo.

Nekateri ministri Pahorjeve vlade so se očitno že precej nalezli demokracije po Jankovićevo. 😕

P.s.: Slabo mnenje o razmerah na svojem področju ima tudi ministrica Katarina Kresal: „Po novem nihče ne bo mogel hoditi spat v službo […].
Sindikat policistov nad njenim mnenjem o uslužbencih ni preveč navdušen.

5 komentarjev to “Borut Miklavčič poniževalno o javnih uslužbencih”

 1. klemen365 Says:

  @Ervinator – dejansko določeni osebki med delovnim časom spijo in počnejo vse kaj drugega kot to kar jim je bilo naloženo, in žal mi je da tega nisem dokumentiral (že nekajkrat opazil policijski avto, v katerem se je spalo) je pa res, da vseh javnih delavcev ne gre obtoževati brezdelja …

 2. ervinator Says:

  Igor Lukšič v Sobotni prilogi Dela 27.2.2010 tehnicistično o človeških virih in demokraciji:

  Če rečem tehnicistično: material, ki je na razpolago v Sloveniji, je krhek, slabo usposobljen za velike naloge, in to se bo kazalo vedno bolj, saj moramo reševati čedalje bolj kompleksne probleme. Pa to ni samo naša zgodba, enak problem je tudi v ZDA in v drugih zahodnih demokracijah.

  Demokracija je način vladanja, v katerem predvsem omogočaš zamenljivost oblasti. Pri nas pa je tako, da vsakdo razume sebe kot avtokrata, državo, legitimno izvoljeno oblast pa kot izvajalca. To je nemogoče. S to logiko se strinjajo tisti uradniki, ki jim ustreza, da se nič ne zgodi. Nikoli ni dovolj mnenj, nikoli ni dovolj podlag, pokritosti odločitve, in zato se procedura vleče v neskončnost.

  Sistem vodenja in odločanja je načeloma jasen; kdo sprejema odločitve in kdo jih implementira. Pri nas pa minister po širokem posvetu in vpogledu v okoliščine odloči, nato pa se najdejo uradniki po ministrstvu, ki namesto da bi zadevo izpeljali, začnejo razpravljati, ali ima to kak smisel, bi se dalo to narediti kako drugače.

 3. ervinator Says:

  Borut Miklavčič je ob svojem slovesu z ministrstva sklenil predpogodbo s podjetjem Mabro Inženiringom o menjavi secesijske lepotice v središču Ljubljane s steklenimi kockami na obrobju (vir: Žurnal24).

  Kako preprosto – le osem tednov je moral počakati, da je javnost nanj malo pozabila oziroma da se je vmes zgodila množica bolj odmevnih afer.

 4. ervinator Says:

  Požareport piše o sumu, da se za Mabro in nekaterimi večjimi gradbenimi projekti v Ljubljani lastniško skriva družina/skupina Janković.

 5. ervinator Says:

  Miha Jazbinšek o omrežju Senica & Pogačar, ki si prisvaja Ljubljano (vir: Finance):

  Dolgoletni tandem Pogačar-Senica je v navezi z guvernerjem Narodne banke Slovenije, Mitjo Gasparijem, z nakupom SIB banke iz denarja plačnikov ogrevanja uničil županjo Viko Potočnik, z dokapitalizacijo iz davkoplačevalskega denarja in s slabo prodajo pa županjo Danico Simšič. Zdaj je to omrežje uničilo tudi ministrico Kresalovo, morala je uresničiti najem objekta NPU, ki ga Pogačar med dolgotrajno gradnjo za trg ni iztržil ne od zdravstvenega ministrstva, ne od iste SIB banke, ne od „nekaterih drugih mogočih kandidatov”.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: