Tito, Janković, Ho Ši Minh

Še vedno se v Sloveniji praznuje lažnivi praznik 27. aprila. Zakaj lažniv? Vodstvo OF je pred začetkom svojih bratomornih akcij, septembra 1941, javno zapretilo z likvidacijo vsem domoljubom, ki bi se samostojno uprli okupatorju. V nemilosti so bili tudi tisti tigrovci, ki se Osvobodilni fronti niso takoj podredili.

Torej, ta praznik je napačno imenovati dan upora, kvečjemu je ta dan praznik sovjetizacije, dan boja proti nasprotnikom komunistične revolucije.

Vztrajnost propagandnega stroja v Sloveniji je s slavospevi komunizmu lani osupnila tudi grofa Tolstoja. Humanist, ki prihaja iz zahodne kulture, bržkone vidi slovensko ideološko norijo kot gorečo naftno ploščad daleč od civilizacije. Na ploščadi pa se leta 2010 neronsko šopirita župan Zoran Janković in predsednik države Danilo Türk.

Ne bo me presenetilo, če bo ljubljanska oblast cesto, ki stoženski športni-trgovski center obdaja na zahodni strani in teče vzporedno z (bodočo) Titovo cesto, kmalu nazaj preimenovala. Takšno preimenovanje bi bilo skladno z Jankovićevo ideologijo čaščenja spomina na titoistični čas. Severni del Vojkove ceste se je takrat imenoval Hošiminhova ulica.

Smrt fašizmu, nacizmu in komunizmu!

Advertisements

One Response to “Tito, Janković, Ho Ši Minh”

  1. ervinator Says:

    Ustavno sodišče je z odločbo številka U-I-109/10-17 dne 26.9.2011 povedalo, da je mestna oblast z Zoranom Jankovićem na čelu ravnala protiustavno, kršila je prvi člen slovenske ustave, ko je del Štajerske ceste preimenovala, del nove ceste pa poimenovala po Josipu Brozu Titu, simbolu jugoslovanskega komunističnega režima. S tem dejanjem je ljubljanska mestna oblast kršila načelo spoštovanja človekovega dostojanstva, ki sodi v samo jedro ustavne ureditve Republike Slovenije in sta ga za temeljno vrednoto postavila tudi Svet Evrope (resolucija številka 1481 z dne 25. januarja 2006 o potrebi po mednarodni obsodbi zločinov totalitarnih komunističnih režimov) in Evropski parlament (resolucija z dne 2. aprila 2009 o evropski zavesti in totalitarizmu).


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: