Janković zagovornik pravne države

Zoran Janković na tiskovni konferenci v prepiru z novinarjem Financ o gradnji in financiranju centra v Stožicah (vir: Finance 9.3.2010):

Jaz se ne distanciram od ničesar. To je projekt, v katerega sem zelo močno vpleten. Jaz samo povem, da zagovarjam pravno državo in se bom držal pogodbe, ki smo jo podpisali.

11 komentarjev to “Janković zagovornik pravne države”

  1. ervinator Says:

    Danes je Janković jasno pokazal, kako razume pravno državo: kdor misli, da se mu zaradi Jankovića ali MOL godi krivica, naj sproži dolgotrajno tožbo; njemu tega pač ni treba, ker ima na voljo druga sredstva.

    Preberi: Finance o problemu Grepovega neplačevanja ter Delo o občinskih prevarah in izsiljevanju.

  2. Bimbo Says:

    Finance flance, zgodba v Delu je pa res grozljiva.

    V Dnevniku so se istega dne spravili “križat” v Reporterju objavljeno karikaturo Jankovića (http://bit.ly/cLEu3R), pri Reporterju pa so na to odgovorili s primerjavo njihove karikature in ene starejših naslovnic Mladine (http://bit.ly/bRu7JX). Prav nepojmljivo je, koliko umetniškega navdiha Slovenci vseh provenienc še dandanes črpajo iz tretjega rajha.

  3. ervinator Says:

    SDS opozarja, da Janković predstavlja nevarnost za demokracijo v Sloveniji:

    Nekdo, ki Jankovića zelo dobro pozna, je pred časom zapisal, da “je težava z njim v tem, da je svojo sposobnost vedno dokazoval z iznajdljivostjo proti sistemu. In zdaj naj bi bil predsednik vlade, na vrhu sistema, ki ga v resnici nikoli ni spoštoval. To bi pomenilo padec še zadnjih ovir pri ugrabitvi države.”

  4. Bimbo Says:

    Pronicljivo je fenomen Zokimana orisal Tomaž Mastnak v sobotnem Dnevniku (http://dnevnik.si/debate/kolumne/1042480607):
    [i]”Ali Janković ve, kaj govori, je konec koncev irelevantno vprašanje. To, kar govori, je treba vzeti resno. In če vzamemo njegove besede, da je njegova stranka “odprta za vse” in neideološka in da je zato “programska”, zares, se moramo vprašati, kaj bo to stranko združevalo. Če imamo skupek posameznikov brez skupne ideologije, jih lahko povezuje ali slepo sledenje voditelju ali sledenje skupnemu cilju. Skupni cilj je jasen: oblast. Ampak ker se bodo za tem ciljem gnali brez skupne ideologije, odprti za vse, iz tega sledi troje. Prvič, ker jih ne povezuje ideologija, je njihov program dejansko osvojitev oblasti. Drugič, ker jih ne povezuje ideologija ali profiliran vsebinski program, oblast ni njihov skupni cilj, temveč cilj, skupen vsem, vsakemu od njih. Kaj izključuje možnost, da bi si jih zato predstavljali kot trop volkov, ki se poganjajo za skupnim plenom? In tretjič, ker nimajo profilirane ideologije in programa, ne morejo imeti niti skupne programske predstave o tem, za kaj hočejo oblast, kaj bodo z njo. Oblast, za katero se poganjajo, je čista oblast, plen. Zavzemati oblast zaradi oblasti kot ideološko in programsko prek tega cilja nepovezana skupina pa hitro vzbudi sum, da se vsak od njih žene tja v svojem zasebnem interesu.”[/i]

  5. ervinator Says:

    Z Mastnakom se strinjam. To, da se Jankovićeva lista razglaša za neideološko, je milo rečeno: zavajanje; če pa je mišljeno resno, je idiotizem, enako kot Jankovićevo izjavljanje, da on ni politik.

  6. ervinator Says:

    Bojan Korsika o pravni državi v primeru Janković (vir: Finance):

    Seveda so vsi nedolžni dokler se ne dokaže njihova krivda, toda to, kako počasi in v rokavicah dela aparat državne prisile z Jankovićem, je erozija pravne države in ne pravna država, kot zagotavlja Milan Kučan.

  7. ervinator Says:

    Stanislav Kovač o Jankovićevi samoovadbi (vir: Finance):

    Janković je pred dvema tednoma ob predlogu sklica izredne seje za Planet Siol.net dejal, da je prišel čas, »da se pogleda, kaj je narobe v državnih bankah in pripravi sezname«. Pozval je tudi organe pregona in druge pristojne institucije, da preiščejo odgovornost politikov, ki so vplivali na delovanje naše največje državne banke in dodeljevanje slabih kreditov.

    Državni organi pregona, kaj torej še čakate? Janković vas je pozval k ukrepanju in hkrati sam javno dal samoovadbo, ko je priznal, da je pri vodstvu NLB lobiral za kreditiranje nasedle gradbene naložbe Grepa.

  8. ervinator Says:

    Ustavno sodišče poučuje MOL o osnovah ZUS-1 (vir: Demokracija):

    Zakonitost aktov organov, izdanih v obliki predpisa, če urejajo posamična razmerja, se presoja v upravnem sporu. Ker je odlok posamični akt, je bilo treba zahtevo in pobudo za oceno ustavnosti odloka zavreči.

  9. ervinator Says:

    Zoran Janković o tem, kako se dela (vir: TV Dnevnik 13.2.2014):

    Poznam način svojega dela in sem čisto prepričan, da sem delal v korist Mestne občine Ljubljane.

  10. ervinator Says:

    Miha Mazzini o odnosu ubogih Slovencev do pravne države (vir: SiOL):

    Zato je pravila sovražil, ker so bila tako elastična. Prav zato se je nastajajoče meščanstvo proti tej elastičnosti divje bojevalo in Angleži so izsilili prvo omejitev kraljeve samovolje v začetku 13. stoletja. No, mi še nismo tam.


Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.